Home » Language » Dutch » Spelletje

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 3   Average: 2.7/5]

Kim en Rick zaten voor de tent, ze waren een lang weekend op het waddeneiland Terschelling. Het was een dag met een mager zonnetje, maar het was droog. Ze hadden een zeer drukke week achter de rug en hadden besloten er even tussenuit te gaan en vooral te rusten en niet veel te ondernemen. Even tijd voor elkaar.

Kim was een jonge vrouw van 23 jaar met schitterend mooi dik blond lang sluik haar, het haar had wel wat weg van dat van saxofoniste Candy Dulfer. Rick was een jaartje ouder en zijn haar was vergelijkbaar met dat van zanger Guus Meeuwis, met dat verschil dat Rick nog een dun baardje heeft.

Rick wilde net zijn boek pakken toen Kim voorstelde om een spelletje te gaan doen. Rick gaf aan hier geen zin in te hebben, veel te saai. Kim keek teleurgesteld en stelde voor om het spannender te maken door iets op het spel te zetten. Rick keek nu al veel enthousiaster en dacht: dit is misschien mijn kans om een al lang bestaande wens in vervulling te laten gaan.. Hij viel meteen met de deur in huis :?We spelen vijf spelletjes Crossword, win jij dan gaat mijn baard eraf en win ik dan knip ik je haar tot kinlengte af??. Kim keek eerst wat beteuterd, maar die baard van Rick wilde ze er al langer af hebben. In de gedachte dat zij toch meestal won, ging ze accoord.

Ze speelden het woordenvormspel, met op de dobbelstenen letters, ongeveer twee uur en toen moest Kim tot haar grote teleurstelling een nederlaag van 3-2 accepteren. Rick was in de wolken, hij liep naar de tent en pakte zijn digitale camera en begon een paar foto?s te nemen van Kim. Nerveus vroeg ze hem wat hij aan het doen was. Ik maak alvast een paar foto?s hoe je haar er nu uitziet en straks maak ik foto?s van je nieuwe korte koppie.

Nu liep hij naar de auto en kwam terug met zijn gereedschapstas, hij rommelde er wat in en toverde toen een grote zilverkleurige schaar te voorschijn. Kim snauwde hem toe:?Jij laat er ook geen gras over groeien?. Rick gaf geen antwoord, hij ging achter Kim haar campingstoel staan, haalde een zakkam uit zijn broek en begon vlijtig haar dikke haar te kammen. Kim was duidelijk verrast door het tempo waarin alles zich voltrok.

Toen pakte Rick een flinke haarstreng van Kim tussen zijn vingers en zette er zonder pardon de schaar in. Hij moest flink kracht zetten om door het dikke blonde haar heen te komen, maar de schaar sneed zich langzaam maar zeker een weg. De eerste bos legde hij, als een trofee, op de schoot van Kim, die hem zeer verontrust aankeek. Al snel pakte Rick een volgende haarstreng van de rechter voorkant, die in korte tijd het zelfde lot onderging. Hij was ongeveer halverwege en pakte nu een flinke bos haar van de achterkant , hij spreidde het dikke haar wat in zijn hand, zodat hij het wat makkelijker kon afknippen. Kim hoorde een continu geknip, maar kon niet zien wat er met haar haar gebeurde. Alweer greep Rick een haarstreng stevig vast en knipte die vol overgave bot af tot de juiste lengte. Nu was hij inmiddels toe aan zijn laatste haarstreng, hierna was het geheel weer op dezelfde lengte.

Opgelucht hoorde Kim dat Rick de schaar neerlegde. Rick kamde Kim?s haar opnieuw, pakte zijn digitale camera en maakte nog wat foto?s. Hierna pakte Kim haar haar vast en tot haar opluchting ontdekte ze dat Rick mild voor haar was geweest, het was van halverwege haar rug nu naar schouderlengte afgeknipt en niet tot kinlengte.

Rick pakte de berg haar van Kim haar schoot en bond de enorme haarbos met een elastiek bijeen, ?Dit bewaar ik als een souvenir aan Terschelling? zei hij enthousiast.De haarbos had een lengte van om en nabij de 35 cm.

Hij liep terug naar Kim en begon haar haar opnieuw te kammen. ?Wat doe je nou??, vroeg Kim. ?We hadden toch afgesproken tot kinlengte, dus ik ga mijn werk nu nog even voltooien, ik vind het heerlijk om je haar flink te kortwieken, het geeft mij een geweldige kick,dat weet je wel? antwoordde Rick. Voor het antwoord tot Kim doordrong werd door Rick weer een haarstreng gepakt en nu knipte hij die af tot kinlengte. Rick genoot er zichtbaar van en pakte steeds minder dikke haarstrengen om zo langer met zijn knipwerk bezig te kunnen zijn. De schaar vrat zich, door aansturing van Rick, gulzig een weg door de enorme bos haar. Het vers afgeknipte haar gooide Rick telkens weer op schoot bij Kim die inmiddels al weer heel wat haar op schoot had liggen. Uiteindelijk bereikte het haar over de gehele lengte het niveau ter hoogte van Kim haar kin. Rick keek nu zeer tevreden naar het lekkere botte dikke korte haar van zijn vriendin. Hij had haar al zo lang dit lekkere bobkapsel willen knippen. ?Je ziet er met dit korte botte haar zo weer een stuk beter uit. Je haar toont mooier en je krijgt zo een sprekender gezicht? zei Rick toen tegen Kim. Hij liep naar de tent en kwam terug met een spiegeltje en gaf die aan Kim. ?Ik heb continu in doodsangst gezeten over hoe ik er straks uit kwam te zien, maar eerlijk is eerlijk, je hebt het goed geknipt en ik denk dat er ook nog wel aan ga wennen?, zei Kim. Rick voelde zich voldaan en maakte nog een paar foto?s van het fraaie eindresultaat.

Tot Rick zijn grote verbazing kwam Kim met het voorstel nog een serie van vijf spelletjes te spelen. ?Wat ik bij jou wil weet je, maar wat wil jij nog van mij??, zei Kim. ?Ik zou je nog graag een pony willen knippen met een lengte van 2 cm boven je wenkbrauwen? antwoordde Rick. ?Afgesproken, want deze keer win ik en gaat jouw baard er eindelijk af?, was de reactie van Kim. Helaas voor Kim bleek vijf spelletjes later het tegendeel, het werd nu een nederlaag van maar liefst 4-1.

Kim was dus weer de klos. Rick pakte zijn schaar en kam en gaf Kim de opdracht om voor hem te gaan staan. Hij kamde Kim haar haar rondom, wat nu een mooie kinlengte had, zette de schaar toen aan de zijkant van het voorhoofd in Kim?s haar. Hij drukte de schaardelen langzaam maar zeker naar elkaar en het eerste haar dwarrelde naar beneden in het gras. Er was nu een bescheiden begin van wat een pony moest worden waarneembaar. Opnieuw zette hij de schaar in het haar en op ongeveer 2 cm boven haar wenkbrauwen knipte de schaar zich weer een weg in een rechte lijn over het voorhoofd van Kim. Er was inmiddels sprake van een halve pony, slechts ėėn oog was van het dikke haar bevrijd en gaf vrij zicht op Rick. Kim keek naar het gezicht van Rick en zag zijn tevreden ogen. Opnieuw opende en sloot de schaar zich, elke haar meenemend die hij op zijn route naar de ander kant van het voorhoofd tegen kwam. Nogmaals viel een stuk haar van kinlengte het lot ten deel dat hij flink gekortwiekt werd. Nu was een fraaie volle botte pony ontstaan met een lengte van 2 cm boven de wenkbrauwen, zoals Rick die graag zag bij Kim. Rick was zeer tevreden hij kamde de pony en de rest van het haar opnieuw en maakte met zijn camera nog een paar close-up?s van de zojuist geknipte pony.

Rick gaf de spiegel nu aan Kim, ze keek bezorgt, ze had immers zoveel haar voor haar ogen zien langsdwarrelen, dat ze er verre van gerust op was. Toen ze het resultaat zag, verscheen er een brede glimlach op haar gezicht. ?Ik vind dat je het best wel goed geknipt hebt en ik denk inderdaad dat een pony mij wel staat, zoals jij altijd al zei?. ?Is je pony zo wel kort genoeg?? vroeg Rick. ?Ja , zeg grappenmaker, korter wil ik hem voorlopig niet, je mag hem van mij wel elke 14 dagen op deze lengte bijknippen en neem mijn haarlengte op kin hoogte dan ook gelijk maar mee, antwoordde Kim. Uiteindelijk zijn Kim en Rick dus alle twee uiterst tevreden met het verloop van deze opwindende dag op Terschelling.

Leave a Reply

clipper-banner