Home » Location » Barbershop » Van ruilen komt huilen!

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 0   Average: 0/5]

Tja, toen ik mij bewust was van mijn spanning en mijn speciale gevoel, ga je bewust op zoek om dat moment op te zoeken!

Wel, er waren toen niet veel herenkappers in de directe omgeving, dus de kans dat je een klasgenoot tegen kwam, was vrij voor de hand liggend!

Dus op een warme woensdagmiddag, toen ik er op uit gestuurd werd met een briefje in mijn hand, 25 gulden in mijn portemonnee en de mededeling dat mijn haar geknipt moest worden, kwam ik een mede leerling tegen bij de kapper!

Deze leerling, die je normaal gesproken nooit tegen wilt komen omdat hij uit de lagere sociale klasse stamt, kwam ik dus tegen bij de kapper, sterker nog, ik zat naast hem stoel aan stoel in de wachtruimte van de kapper!

Normaal zeg je tegen een dergelijk jong niks, maar in dit geval opende ik het gesprek; goh Ed (ja want zo heet de jongen) jij ook hier, en wat moet er met jou gebeuren?
Waarop Ed zei; dat weet ik niet want ik heb enkel geld mee gekregen en een briefje van mijn moeder! Waarop ik zei; dat voor mijn moeder voor mij hetzelfde in petto had!

Het was erg druk in de zaak, en wij moesten erg lang wachten, uit verveling, en om de spanning op te bouwen zei ik tegen Ed, waarom ruilen wij niet van briefje, immers jij weet niet wat jou moeder van plan is, en ik ook niet, gaan we lachen!

Aangezien ik de bobo was van de klas, en Ed altijd gepest werd, was de ruil snel gedaan, voor dat wij er beiden erg in hadden, was ik aan de beurt, ik was nu eenmaal eerder binnen gekomen dan Ed. De kapperszaak waar wij beide zaten te wachten, telde vier stoelen, dus het ging vrij rap! Nog Ed nog ik had de kans om te kijken wat er op de briefjes stond, die onze moeders voor ons hadden geschreven!

Maar zoals ik al vertelde, er waren vier stoelen, dus vier kappers, echter stoel 1 stond het dichtst bij het raam, en werd bemand door de oudste kapper, stoel 2 door zijn dochter, stoel 3 werd bemand door de jongere broer van stoel 1, en stoel 4 werd bemand door de dochter van kapper die stoel nummer 3 bemande!

Kortom, ik zat in stoel nr. 1, en Ed zat in stoel nr. 3!

Het ging van af dat moment allemaal zo snel; ik werd strak in de kappers stoel getrokken, het kaplaken om mijn nek gedrapeerd, na het crêpe papiertje werd het laken strak getrokken en vastgemaakt. Het volgende wat ik hoorde was; zo jochie zeg het maar: waarop ik niets anders kon dan het papiertje wat ik met Ed geruild had te voorschijn te toveren, en overhandigde aan de kapper!

Wel; sprak de kapper; dat is in ieder geval duidelijk! Mijn stoel werd omhoog gepompt, mijn nek naar voren geduwd, mijn kin op mijn borst geduwd, en de tondeuse zoefde van beneden naar boven, er was geen ontkomen aan, binnen vier minuten was ik totaal kaal geschoren!

Ik geen enkel weet hebbende wat er op het briefje stond; namelijk; beste kapper wilt u mijn zoon millimeteren, dat wil zeggen de tondeuse over zijn hoofd halen zonder opzetkam!

Leave a Reply

clipper-banner