Home » Language » Dutch » Bob verplicht!

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 0   Average: 0/5]

Bij ons in de buurt is onlangs een voor mij zeer aantrekkelijk restaurant geopend. Je wordt er bedient door uitsluitend dames en deze dragen verplicht allemaal een bob kapsel. Er zijn duidelijke voorschriften en daar kan niet van worden afgeweken, iedere serveerster draagt een bob tot maximaal kaaklengte, korter is wel toegestaan, ook dient iedereen een pony te dragen met een maximale lengte van een halve centimeter boven de wenkbrauwen, ook hier geldt korter mag wel. Iedereen dient het haar sluik te dragen, krullen zijn niet toegestaan. Het valt mij op dat alle serveersters erg dik haar hebben, daar is vermoedelijk op geselecteerd bij de sollicitatie. Qua haarkleur is er variatie, een kleurencombinatie is echter niet toegestaan. Kastanje bruin haar is de meest voorkomende kleur.

In het restaurant is in een hoek een oude kapsalon nagebouwd met grote geslepen spiegels en een ouderwetse oppompbare zwart leren kappersstoel. In de kapsalon hangen aan het plafond diverse kleine wendbare videocamera’s en in het restaurant hangen op veel plaatsen platte lcd tv-schermen, waarmee de verrichtingen in de kapsalon prima kunnen worden gevolgd. In het restaurant zijn allerlei kappersbenodigdheden opgehangen. Er hangt een waslijntje met gewone scharen, uitdunscharen, figuurknipscharen, enz. Er hangen tondeuses aan de muur van groot tot klein en wel of niet voorzien van een stekker of opzetstuk. Er staat een donkerbruine vitrinekast met messen, kammen, borstels, haarklemmen, enz.

De eigenaar is vroeger kapper geweest en heeft een grote liefde voor het bob kapsel. Het restaurant heet “Liefde voor Bob”. De eigenaar wordt aangesproken met Bob, maar ik betwijfel of hij ook echt zo heet. Hij heeft met de serveersters een bindende afspraak gemaakt dat hij hun bob kapsel elke 14 dagen weer gratis in model knipt, dat gebeurd gewoon in hun werktijd. Elke avond na 19.00 uur nemen er zodoende minstens twee serveersters plaats in de stoel. Het knipwerk is in het hele restaurant prima en tot in detail te volgen op de vele beeldschermen.

Toch verschillen de bobs van de dames onderling wel, er zijn dames met een lange pony [net boven de wenkbrauwen], een pony tot halverwege het voorhoofd of zelfs een extreem korte pony tot net boven de haarlijn en alles daar tussen in. Alle pony’s zijn bot geknipt, dat geeft het haar meer volume en toont erg fraai.

De haarlengte verschilt ook, de langste haarlengte is tot de kaak, maar er zijn ook dames met een lengte tot net onder het oor, maar ook tot halverwege het oor of zelfs nog iets korter. Vaak heeft het haar dezelfde lengte, er zijn ook serveersters met meer lef, die hebben een licht opgeschoren achterhoofd en er lopen er zelfs twee rond met een prachtig hoog opgeschoren kaal achterhoofd. Kortom veel variatie maar altijd de verplichte bob en altijd rechtlijnig en bot geknipt. De serveersters kunnen kiezen, maar binnen de voorgeschreven grenzen.

Dames die in het restaurant komen dineren en zich een bob kapsel laten knippen dat gelijk is aan dat van de modellen van de serveersters, worden gratis geknipt en krijgen bovendien 50 % korting op hun diner. Menig man zie je dan ook zijn vrouw aanmoedigen om in de stoel plaats te nemen voor een vakkundige knipbeurt. Elke avond gaat er wel een gast in de stoel zitten en soms laat een hele groep vriendinnen zich een fraai kort bob kapsel met pony knippen.

Er is dus vaak live te zien hoe dames worden geknipt, maar alles wordt ook opgenomen en vertoond op momenten dat er geen dames worden geknipt in de kapsalon.

Voor mij als grote fan van dames met een bob kapsel met liefst een korte pony, is het hier altijd genieten. Ik ben beslist niet de enige, want het is er altijd super druk, tevoren reserveren is het beste. Het eten is er wel goed, maar de grote attractie is toch wel de sfeervolle inrichting met velerlei kappersgereedschappen en vooral het onbevangen kunnen meegenieten van het heerlijke knipwerk wat er dagelijks plaats vindt. Er staan ook barkrukken in de kapsalon en je kunt dan al genietend van een glas wijn of een pilsje kijken hoe er weer een korte bob met pony wordt geknipt en geschoren.

Het mooist zijn natuurlijk de avonden dat de schaar en / of de tondeuse flink op het haar worden losgelaten, omdat men nog geen bob kapsel heeft. Prachtig wanneer bossen dik glanzend haar hun weg vinden via het kniplaken naar de vloer. Kapper Bob realiseert het korte bob kapsel dan vaak in diverse fases, zodat iedereen uitgebreid kan genieten van de metamorfose.

Er is ook een wand met een oppervlakte van 2 meter hoog en 4 meter breed waarvoor een glasplaat is bevestigd en al het afgeknipte haar wordt er na elke knipbeurt weer ingegooid en er begint nu al een behoorlijke wand van versgeknipt haar te ontstaan, er staan ook spotjes opgericht, het is een spectaculair gezicht. Deze wand is al bijna voor
drie kwart met haar gevuld; korte plukken, lange strengen en dikke staarten die bij elkaar zijn gebonden met gekleurde elastiekjes en dat alles in verschillende haarkleuren. Een bond pallet.

Ik geniet er zelf altijd enorm van als een serveerster een knipbeurt krijgt die geheel met de tondeuse wordt uitgevoerd. Vooral het moment dat de tondeuse in de volle pony wordt gezet om die eens flink te kortwieken of een nek die flink wordt opgeschoren zonder het gebruik van een opzetstuk. Maar een schaar die zich een weg vreet door dik haar is natuurlijk ook schitterend, langzaam maar zeker zie je een haargordijn verdwijnen. De uitdunschaar wordt eigenlijk alleen maar ingezet als iemand lang haar heeft en nu een korte bob krijgt, hij mag dan even lekker ongegeneerd hakken en vollopen in het onderste nog lange gedeelte van het haar, dat toch later geslachtofferd zal worden.

Ik vraag mij inmiddels af hoeveel vrouwen zonder wantrouwen de gezellige uitnodiging van hun man hebben aangenomen voor een heerlijk en ontspannen diner, maar uiteindelijk met een bot geknipt bob kapsel het restaurant verlaten.

Als ik binnenkort een leuke vriendin ontmoet, weet ik in ieder geval een leuk restaurant voor een romantisch diner bij kaarslicht, met voor haar in ieder geval een leuke surprise en daarna waarschijnlijk nog een opwindende nacht.

Leave a Reply

clipper-banner