Home » Language » Dutch » Rita’s Kale Kop

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 2   Average: 1.5/5]

Rita, een Nederlands-Indisch jonge vrouw van vijfentwintig lentes jong stond voor een moeilijke beslissing. Als armzalige studente had ze het niet echt breed en een bezoek aan een haarsalon kon ze niet maandelijks veroorloven. Haar lange haar snakte naar een knipbeurt, maar toen ze haar girosaldo nacheckte, zag ze dat ze bijna rood stond. Met slechts vijftig Euro moest ze nog bijna twee weken van leven en haar laatste bijbaantje was ze door een stomme fout kwijt geraakt.

Ze ging voor zichzelf na waar ze al die tijd van kon leven en bracht haar kosten voor levensonderhoud tot een zeer laag bedrag. Van de rest van het geld kon ze een thuiskappersset kopen, om op die manier haar lange haar op een zeer goedkope manier te knippen.

In de stad vond Rita al heel gauw wat ze nodig had. Bij Media Markt hadden ze een thuiskappersset in de aanbieding bij de kassa?s. Ze pakte er een en sloot zich aan in de rij van de kassa?s.

?Is dit voor je eigen of om het haar van je vriendje te knippen?? Vroeg de caissi?re.

?Voor mijn eigen.? Zei Rita en betaalde contant voor haar nieuwe aankoop.

Ze snelde naar huis en sloot de deur van haar ruime kamerwoning achter haar dicht, toen ze in de verte haar buurvrouw hoorde. Rita opende het koffertje, waar de tondeuse van de thuiskappersset in zat en inspecteerde het. Ze keek vlug in de spiegel en zag haar lange haar zo futloos hangen richting haar billen. Ze pakte de schaar uit het koffertje en begon haar lange haar kort te knippen.

Lange lokken haar vielen op de vloer van haar kamer en ze veranderde van een mooie langharige Indo in een kortharige. Ze inspecteerde haar look, maar was niet tevreden. Ze keek naar de tondeuse en naar haar korte haar in de spiegel.

?Is dit voor je vriend of voor jezelf?? Mompelde ze tegen haar eigen.

?Voor me eigen.? Zei ze luid.

Voor ze de tondeuse door haar kortgeknipte haren liet gaan, trok ze eerst haar T-shirt en haar stetchbroek uit. In alleen haar ondergoed begon ze aan haar knipbeurt. Ze klikte de tondeuse aan, die ze eerst netjes geolied had en drukte de tondeuse tegen haar voorhoofd.

?Doen of niet doen.? Spookte door haar hoofd heen. ?Doen? Zei haar innerlijke stem.

Ze ging met de tondeuse van haar voorhoofd door tot aan haar kruin en schoor in een keer flink wat haar af. Ze keek niet en ging door met het afknippen van haar korte haar. Ze knipte meer haar af tot ze geen haar meer bovenop haar hoofd had. Ze begon aan een zijkant en deed voor het eerst haar ogen open. Ze wreef een keer over haar geschoren hoofd. Het beviel haar wel en ging verder.

Ze drukte haar tondeuse stevig in haar nek en schoor langzaam haar nek op. Plukken haar vielen op de vloer. Voorzichtig knipte ze haar nek kaal tot ze alleen nog haar aan haar andere zijkant had. Ze schoor alles af en hoorde haar buurvrouw op de deur kloppen. Ze klikte de tondeuse uit en inspecteerde haar kale look voordat ze opendeed. Ze was kaalgeknipt en wreef trots over haar kale kop. Dit was veel beter voor haar. Ze trok snel een T-shirt aan en deed open.

?Hoi, ik wilde weten of alles wel goed gaat met je. Naar de kapper geweest??

?Nee, net zelf geknipt. Lekker kort h?.?

Rita had beslist geen spijt met haar kale kop. Nu ze haar hoofd eindelijk voor het eerst kaalgeknipt had, besloot ze haar hoofd voortaan met grote regelmaat zo kaal te houden. Om de twee weken schoor ze haar hoofd en wreef dan trots over haar kale kop. Lang haar, daar had ze geen zin meer.

Einde.

Leave a Reply

clipper-banner