Home » Language » Dutch » Een Nieuwe Look

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 10   Average: 2.2/5]

Doris was haar halflange haar beu. Ze had haar haar al vanaf haar jeugd lang en soms halflang, maar nog nooit kort gehad. Het werd voor haar tijd dat ze er verandering aan bracht. Ze ging onregelmatig naar de kapper en als ze ging, dan liet ze er alleen een klein stukje van afknippen. Nooit had ze het lef gehad om de schaar er eens flink in te zetten. Altijd hield ze haar haar maar zoals ze het was tot op deze dag.

Er was een nieuwe salon geopend bij haar in de buurt en ze vond het wel ideaal om een haarsalon zo dicht bij te hebben. Ze liep er naartoe in een kort zomers jurkje, waar ze een deel van haar mooie figuur graag tentoon mee stelde. Heupwiegend liep ze de nieuwe salon binnen en nam plaats in de bank bij het raam.

?U wilt geknipt worden?? Vroeg een Chinese kapster met een kort punkkapsel.

?Ja, ik wil een nieuwe look aanmeten.?

De kapster nam Doris mee naar de wasruimte en waste Doris? halflange haren. Ze had mooi, stevig blond haar wat er goed verzorgd uitzag. Ze besteedde genoeg tijd aan haar uiterlijk, maar net niet genoeg om haar haar wat met meer regelmaat te laten knippen.

Nadat haar halflange haar gewassen was, werd Doris naar een leegstaande oude barbierstoel gewezen. Ze nam plaats en kreeg van Sue Ling een zwarte nylon schort omgebonden. Ze pakte een kam en begon het natte haar van Doris te kammen.

?Wat mag ik met je haar gaan doen; iets korts of wilt u het zo lang houden??

?Ik wil een nieuwe look hebben en een andere lengte. Ik wil de schaar er eens flink in mijn haar gezet wordt.?

Sue keek naar het haar van de jonge vrouw en in de spiegel naar haar eigen gewaagde look. Een maand terug had ze nog heel lang haar, wat ze op de ene dag zeer kort liet knippen. Twee dagen terug had ze haar korte haar nog veel korter laten knippen tot de punklook, die ze nu had.

?Je wilt dat ik je haar heel kort knip of zeg je van ga maar nog verder??

?Ik wil mezelf graag met een zeer gewaagde look zien, waarvan mijn haar opzij en vanachter geschoren is.?

?U wilt u haar dus heel extreem kort hebben??

?Tussen extreem kort en kaal.? Zei Doris. ?Ik wil mijn haar helemaal anders hebben, en hoe het eruit moet gaan zien, dat laat ik aan u over.?

Sue rommelde wat in haar bak naast de barbierstoel en pakte een schaar. Ze keek voor de laatste keer naar het halflange haar van Doris en begon te knippen.

?Durft u het aan om tot het uiterste te gaan??

Doris zag de tondeuse en een scheermes voor haar neus liggen op Sue?s kaptafel. Ze keek naar haar haar, waar Sue al mee begonnen was met knippen en knikte zachtjes.

?Goed, dan ga ik u een zeer gewaagde look geven, waar ik veel haar bij af zal knippen; laat staan scheren. ?

Sue legde de schaar neer op de kaptafel en nam de tondeuse ter handde. Ze klikte de tondeuse aan en schoor Doris?vergroeide pony af. Tot haar verbazing schoor Sue een flink stuk van haar haar af en klikte de tondeuse uit.

?Ga je me kaalknippen?? Vroeg Doris.

?Zou je het erg vinden om met een kale kop uit mijn salon uit te lopen??

?Nee, daar heb ik geen problemen mee.? Zei Doris opgewekt. ?Alles is beter dan deze bos haar wat ik op mijn hoofd heb zitten.?

?Dan heb ik een heel gewaagde look voor je, die je zeker niet zal misstaan.?

?Ga je gang maar. Ik ben in ieder geval blij, dat jij mijn lange haar af durft te knippen.?

Sue smeerde wat scheerzeep op de plek dat ze daarnet geschoren had met de tondeuse. Het was een aardig stuk wat ze kaalgeschoren had, maar Doris vond het niet erg, dat ze zoveel haar bij haar afknipte. Van haar mocht zelfs alles eraf. Dat lange haar moest en zou eraf gaan.

Met een scheermes schoor ze het geschoren plekje kaal tot het glad aanvoelde. Ze keek even naar Doris, die tevreden naar haar nieuwe look keek. Er ging heel veel haar af bij haar, maar ze was vooral benieuwd wat er over zou blijven van haar haar. Ze had haar kapster toestemming gegeven tot het uiterste te gaan en had geen bezwaar om met een kale knikker de zaak uit te lopen.

Sue bond twee plukken haar stevig bijeen en wreef ze in met wax. Ze pakte de tondeuse weer en begon het haar opzij en van achter op te scheren. Lange lokken haar vielen naar beneden en Doris? hoofd werd zeer kaal. Vooral toen ze merkte, dat Sue haar haar van achter tot aan haar kruin opschoor. Ze voelde haar halflange lokken van haar hoofd vallen en in een andere spiegel zag ze dat ze kaalgeschoren was.

Opnieuw smeerde Sue het opgeschoren gedeelte in met scheerzeep en met haar mes schoor ze Doris hoofd kaal. Ze wreef een keer om te zien of het wel glad genoeg was.

?Nou, jij hoeft voorlopig niet meer naar de kapper voor de komende tijd.?

?Hou ik nog haar over??

Twee plukken haar, die stijf onder de wax zaten, staken rechtop uit en vormde een vreemd gezicht bij de kaalgeschoren kop van Doris. Ze was nu zo goed als kaal en als ze besloot die twee plukken ook af te scheren, dan had ze een kaalgeschoren kop.

?Wil je het houden, of zeg je liever, eraf er mee.?

Doris wreef een keer over haar kaalgeschoren hoofd. Het voelde glad aan en ze zou zeker met een glimmende, kale kop deze zaak verlaten. Ze zag aan Sue, dat ze eigenlijk van plan was Doris op passende wijze kaal te scheren, Niet in een keer, maar in etappes. Ze dacht maar een paar seconden na en keek Sue aan.

?Kaalscheren.? Ze keek nogmaals lachend in de spiegel naar haar eigen kale kop. ?Ik denk dat een kale kop de beste optie is.?

Sue pakte het scheermes en schoor zonder weinig moeite de laatste twee haarlokken af bij Doris. Ze bleef in de oude barbierstoel zitten met een kaalgeschoren kop, die na een scheerbalsem en talkpoeder omgetoverd werd in een kale, glimmende knikker. Met die kale kop liep Doris de nieuwe haarsalon uit en had haar kapster gevonden voor haar nieuwe looks.

Leave a Reply

clipper-banner