Home » Language » Dutch » Flink kort

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 8   Average: 2.5/5]

Als kapper droom je er van dat er op een dag een vrouw je zaak binnen wandelt met prachtig haar die dan tegen je zegt: "Ga je gang, kapper". Ik had laatst zo’n dag. Er kwam een mooie jonge vrouw van ongeveer 21 jaar mijn winkel binnen gestapt op een moment dat ik geen andere klanten had.

Ze had een prachtige dikke bos kastanje bruin haar, van achter hing haar haar tot halverwege haar rug, van voren had ze een dikke lange pony tot net over haar wenkbrauwen. Het haar was mooi bot geknipt, het had een gezonde glans en het hing los.

Ik vroeg haar plaats te nemen in de stoel en deed haar een cape om. Ik begon haar haar te kammen, de kam had moeite om door het dikke haar heen te komen. Hoe wil je je haar geknipt hebben?, vroeg ik haar. "Ik wil dat de schaar of tondeuse er vandaag flink in gaat, want ik ben dit dikke lange haar na jaren meer dan zat",was haar antwoord. Ik vroeg haar of ze een model in haar hoofd had en tot hoe kort ze wilde gaan. "ik weet nog niet helemaal hoe ik het wil, zou U het in fases korter kunnen knippen? Als ik het zie kan ik het beter beoordelen, ik wil er eventueel wel extra voor betalen?" Dat is niet nodig zei ik haar, het is momenteel toch niet druk en ik vind het wel leuk om het zo te doen.

Welke eerste fase wil je? "Knip het eerst maar tot schouderlengte en mijn pony tot een centimeter boven mijn wenkbrauwen". Ik pakte mijn tondeuse klikte die aan en ik zette die in haar haar ter hoogte van haar schouders, de tondeuse vrat zich moeizaam een weg door het dikke haar en de bossen haar dwarrelde neer in haar cape en op de grond. Na alles tot schouderlengte te hebben geknipt, pakte ik de schaar en begon nu haar pony te knippen, ik knipte er langzaam 2 cm af. Ik vond hetzelf al een stuk opknappen. Ik keek haar vragend aan, wil je verder gaan? "Het staat mij een stuk beter, maar ik wil verder gaan, knip het maar tot kinlengte en mijn pony kan ook nog wel iets korter".

Ik was blij met dit antwoord, ik pakte opnieuw mijn tondeuse en begon vanaf de zijkant met kam en schaar een rondje door haar haar te maken op kinhoogte. De tondeuse moest flink werken om het dikke haar te kortwieken, maar hij vrat zich gulzig een weg. Daar ik het haar bot afschor zag het er prachtig stomp en strak geknipt uit. Ik kamde haar dikke pony en plaatste de schaar in de pony, ik moest flink kracht zetten om te knippen en zo verdween er weer twee centimeter van haar pony. Ze had nu een fraaie botte pony tot ongeveer halverwege haar voorhoofd. Ik kamde haar haar en vroeg wat ze er zo van vond. "?k vind het al wat worden, maar heb het gevoel dat nog wel iets korter kan, wat vind U ervan?" Ik hou zelf wel van lekker kort en vooral bot haar, maar je moet er wel de gezichtsvorm voor hebben. Ik zei haar dat het wat haar gezichtsvorm betrof best wel korter kon, ze had een mooi sprekend gezicht. "Knip mijn haar dan maar tot halverwege mijn oren in een rechte lijn rondom mijn hoofd af,het haar onder die lijn moet maar helemaal worden weggeschoren, lekker gewaagd. Idee model bloempot, zou mijn moeder zeggen. Mijn pony wil ik ook eigenlijk wel extreem kort en bot hebben, knip het maar af tot 1 centimeter van mijn haargrens".

Ik vond het een gewaagde en stevige opdracht, die ik graag wilde uitvoeren. Al snel klonk het monotome gezoem van mijn gretig happende tondeuse die zich wederom een wegvrat door die heerlijke dikke haardos. Eerst liet ik de tondeuse zijn werk doen op de lengte halverwege haar oor en er vlogen natuurlijk weer massa’s haar in het rond. Daarna plaatste ik de tondeuse achter in haar nek om het haar tot haar dikke haarrand volledig af te scheren. Ik ging met mijn tonduese en mijn verrijdbare kruk weer een volledig rondje rondom haar hoofd. Model bloempot is inderdaad wel een goede beschrijving voor dit type kapsel. Nu haar pony nog even aanpakken, wat ze vroeg is wel erg kort, maar ik had er veel zin in. Ik pakte nu eens niet mijn schaar, maar plantte de tondeuse recht op haar voorhoofd midden in haar pony, dat gaf direct een duidelijk effect, flink wat haar zocht zijn weg naar de cape. Nu de tondeuse nog een keer links en rechts in haar pony zetten en dan is de klus met veel genoegen geklaard. De tondeuse had geen moeite met deze opdracht en al snel bleef er een extreem korte en botte pony over, die er toch mooi vol uitzag en slechts een lengte had van maar 1 centimeter. Ik moet eerlijk zeggen het stond haar goed. Ze had wel lef.

Ik kamde haar haar en daar was ik nu heel wat sneller mee klaar dan een half uur geleden. Wat vind je er zo van, ben je tevreden of moet ik nog verder gaan? "Ik vind het er zo voorlopig wel goed uitzien, wanneer het mij toch nog niet kort genoeg blijkt te zijn, sta ik hier gewoon van de week weer".

Ik deed haar cape af rekende met haar af en met een brede glimlach op haar gezicht verliet ze de zaak. Met voldoening veegde ik de enorme berg haar op en dacht: jou wil ik hier van de week best wel terugzien.

Leave a Reply

clipper-banner