Home » Language » Dutch » Onverwacht bang en gestraft (Part 2)

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 2   Average: 1.5/5]

Het was vrijdagochtend en ik hoefde niet naar mijn werk. Ik werkte 3 dagen per week maar nooit op vrijdag. Johan had een snipperdag genomen dus sliepen we heerlijk uit. Toen ik na het douchen de woonkamer binnen kwam bleek Johan een geweldig ontbijt te hebben klaargemaakt. Ik schoof aan tafel en zag toen een blauwe enveloppe naast mijn bordje liggen. Nieuwsgierig maakte ik hem open en las : Dit is een surprisedag voor jou. Eerst gaan we winkelen, dan uit eten en om 19.00 uur gaan we een grachtenpand bekijken.”

Verrast keek ik Johan aan. We hadden al een tijd geleden besloten dat we een pand in de binnenstad wilden kopen maar tot nu toe hadden we nog niets gevonden. Na de koffie gingen we op pad voor mijn verrassingsdag. Johan loodste me een dure boetiek in en hij kocht daar een erg sexy outfit voor me. Daarna kreeg ik zwarte pumps van hem en ook nog een duur geurtje. Na ons late ontbijt hadden we geen behoefte aan een lunch dus slenterden we nog wat door de stad. Om half 5 zaten we aan een aperitiefje in het exclusieve restaurant waar Johan tevens voor het diner gereserveerd had.

Tijdens het diner was ik nogal opgewonden omdat we immers een pand zouden bekijken. Ik vroeg Johan me er meer over te vertellen maar hij glimlachte wat vreemd en zei dat het een verrassing moest blijven.

Zo stonden we om 19.00 uur voor een prachtig pand. Ik keek mijn ogen nu al uit en Johan belde aan. De deur zwaaide open en een knappe man van rond de vijftig stak zijn hand uit en zei :”Hallo ik ben Leen, ik verwachtte u beiden al, als u vast naar boven loopt dan kom ik zo bij u, Johan jij weet de weg.” Ik liep voorop en wist dat Johan genoot want hij keek altijd graag onder mijn rokje. Boven stonden we op een grote overloop met veel deuren. Johan deed 1 daarvan open en we gingen een kamer in die eruit zag als een wachtkamer. Er lagen tijdschriften en er stond een koffieautomaat.

Even later hoorden we de man die Leen heette boven komen. “Zo”, zei hij, “komt u maar mee”. We liepen achter de man aan, Johan liep achter mij. En pas toen viel bij mij het kwartje. We liepen een kleine, maar volledig ingerichte kapsalon binnen. Ik stond nog wat verdwaasd te kijken toen de man zei :”wel mevrouw, mag ik u uitnodigen plaats te nemen in de stoel voor de metamorfose die uw man voor u besproken heeft?” Ik zag een ouderwetse heren kapperstoel staan, zo eentje met een leren nekrol die eraf kon. Verder was de stoel bekleed met zwart leer en hij had een brede beensteun en ijzeren voetenplaatje. Het was me duidelijk dat dit zo’n echte ouderwetse herenstoel was die ook omhoog gepompt kon worden en achterover.

Ik draaide me om naar Johan en zei :”Wat flik je me nu, ik wil hier meteen weg.” Johan deed een stap naar voren en zei terwijl hij me strak aankeek :”Je wist dat je nog wat van me tegoed had, maak je geen zorgen, deze man is een gediplomeerd coiffeur en het enige wat hij gaat doen is je haar verzorgen.” Hierna duwde Johan me in de stoel. Ik stond direct weer op en wilde weglopen maar nu werd Johan boos en zei :”Stel je niet aan, hij vermoordt je heus niet”, en opnieuw belandde ik in de stoel. Nu klikte de kapper meteen mijn polsen met handboeien vast aan de leuningen waarna hij tevens mijn voeten met riempjes vastzette. Tegen Johan zei hij :”Als u op die stoel daar tegen de muur plaats neemt dan kunt u de behandeling volgen.”

Daar zat ik dan in de herenstoel. Ik zag mezelf in de spiegel voor me en ook kon ik Johan in de spiegel schuin achter me zien zitten. Nu kwam de kapper achter me staan en deed me een grote zwarte kapmantel om. Hij verwijderde de nekrol en reed een wasbak achter de stoel. Daarna ging hij naast me staan en pakte een afstandsbediening waarmee hij de stoel langzaam achterover liet zakken. Toen ik ver genoeg achterover lag naar zijn zin ging hij achter de wasbak staan en trok mijn hoofd in de goede stand zodat mijn nek volledig in de uitsparing van de wasbak lag. Nu draaide hij de kraan open en begon mijn lange haren nat te maken. “Is de temperatuur goed mevrouw?” “Ja”, zei ik, steeds kwader over wat Johan me flikte. “Zozo”, zei de man, “niet eens met twee woorden spreken he, laten we even duidelijk afspreken mevrouw, in mijn salon ben ik de baas en als ik u wat vraag dan antwoord u me met : ja kapper of nee kapper, is dat duidelijk?” “Ja”, gilde ik. Meteen trok hij keihard aan mijn haar en zei :”wat JA mevrouw?” De tranen sprongen in mijn ogen en met een benepen stemmetje zei ik nu :”ja kapper”.

Hierna begon hij langdurig mijn haren te wassen. Ik deed mijn ogen dicht en genoot er wel van. Langzaam bekroop me ook een geil gevoel hoewel dat vermengd was met angst. Inmiddels was het haarwassen klaar en nu werd de stoel weer rechtop gezet. Mijn natte haren werden handdoekdroog gemaakt en hingen wanordelijk voor mijn gezicht. De kapper pakte iets van een werktrolley en ik voelde nu dat hij een wit nekkraagje strak om mijn nek deed. Ik schrok me rot want bij mijn eigen kapper gebruikten ze die alleen als ze mensen, meestal mannen heel kort opschoren met de tondeuse. De kapper stond nu achter me en pompte de stoel nog wat hoger. Nu begon hij mijn haren uit te kammen. Toen ze glad naar beneden vielen , iets over mijn schouders, keek hij me in de spiegel aan en zei :”zo mevrouw, wat mag ik voor u doen?” Ik stamelde :”alleen bijpunten graag kapper”. Die keek nu naar Johan en vroeg :”bent u het daarmee eens meneer?” Ik keek smekend naar Johan en hij antwoordde met een mysterieus lachje :”doet u eerst maar wat mevrouw wil, dan kijken we wel of ze tevreden is.” Een zucht van opluchting ontsnapte me en hierdoor besloot ik me gewillig te laten helpen.

Leave a Reply

clipper-banner