Home » Language » Dutch » De Boze Moeder

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 1   Average: 2/5]

Tijdens mijn middelbare school periode, wilde ik wel kort haar maar durfde het niet, in ieder geval niet alleen. Ik vond mezelf nogal populair en probeerde daardoor andere vriendjes te overtuigen om het wel te doen. Zo was er een jongen in mijn klas, Gerard heette hij, nogal stil, maar wel sportief, ik ben toen een tijdje met hem opgetrokken, en we werden kameraden.

Heel subtiel bracht ik het onderwerp naar boven van korte stekeltjes haar, waarna hij op een gegeven moment zei; ik ga morgen naar de kapper en laat het millimeteren als jij het ook doet! Tuurlijk doe ik dat ook, en na dat afgesproken te hebben gingen we ieder huiswaarts.

Maar mijn haar was nog niet toe aan een knip beurt, in ieder geval, als ik dat aan mijn moeder zou vragen, en dat zou haar meteen opvallen, omdat ik normaal gesproken nooit wilde. Dus lafaard als ik was ben ik niet gegaan, en kwam ik dus de volgende dag op school met dezelfde lange coupe als de dag ervoor. Gerard echter was wel naar de kapper geweest, helemaal gemillimeterd, hij werd door iedereen uitgelachen en was boos op mij waarom ik dat niet gedaan had. Ik zei toen om stoer te doen, dat ik het niet meende, en wilde zien of hij dat wel durfde.

Gerard bleef boos en wilde niets meer van mij weten, maar hij werd ook steeds uitgelachen door de meiden van de klas, dus je begrijpt dat hij zich echt rottig voelde. Wat ik niet wist, is dat hij zijn moeder alles vertelde, die overigens niet blij was met het bijna kale hoofd van Gerard, maar het was immers warm en eind juni, dus de school vakantie stond voor de deur.

Na de school vakantie bij aanvang van het nieuwe schooljaar kwam ik Gerard weer tegen, bij het ophalen van het nieuwe schoolrooster, hij deed heel aardig tegen mij en nodigde mij uit om nog wat te komen drinken bij hem thuis. Ik dacht ach waarom niet! Ik liep met hem mee naar buiten, waar hij mij voorstelde aan zijn moeder, die in de auto zat te wachten, een grote struise vrouw met een paar stevige armen en grote borsten. Zij was super aardig en nodigde mij meteen uit om mee te gaan naar hun huis, zelfs mijn fiets werd meteen door haar achter in de stationwagen gedaan, waarna ik meteen voorin mocht plaats nemen.
?Bij hun huis aangekomen werd de auto in de garage geparkeerd en gingen wij in de bijkeuken om wat te drinken, daar was de zus van Gerard zijn moeder ook aanwezig, precies dezelfde vrouw, het was een tweeling, even groot en struis met ook van die stevige armen. Nadat Gerard zijn glas fris leeg had vroeg zijn moeder hem om een kleine boodschap te halen bij de supermarkt om de hoek, tevens zei zij tegen mij dat ik wel even kon wachten want Gerard was zo weer terug.

Geen probleem zei ik en Gerard stapte op zijn fiets om naar de winkel te gaan, vanaf dat moment ging alles heel snel. Voordat ik het wist werd ik door Gerard zijn tante in de houtgreep genoen en op een kruk gezet, mijn mond werd gevuld met een nat washandje zodat ik niets meer kon uit brengen, mijn handen werden achter mijn rug vastgebonden, en mijn benen een voor een aan de poten van de kruk verzegeld.

Mijn hart bonkte in mijn keel, mijn adem stokte, ik wilde schreeuwen, schoppen en slaan, maar was als een mak schaap vast geketend. Met grote ogen keek ik naar de moeder van Gerard, die zei; jij hebt Gerard pijn gedaan, hij keek heel erg tegen jou op, en nog maar jij hebt daar misbruik van gemaakt, en daardoor is hij erg onzeker geworden. Maar nu ben jij aan de beurt, beide dames tilden mij met kruk en al op naar boven toe de badkamer in, waar ik voor een grote spiegel werd neergezet, op de wasbak voor de spiegel lag een tondeuse.

Lachend nam Gerard zijn moeder de tondeuse, en met een grom kwam die tot leven, met een stevige hand van zijn tante in mijn nek en op mijn kin werd mijn hoofd stil gehouden. En onder luid gelach van beide dames werd al mijn haar afgeschoren, helemaal kaal, geen plekje bleef behaard, hoe meer tranen over mijn wangen biggelden hoe meer lol de dames hadden.

Toen de tondeuse met een luide klik tot stilstaan kwam, en ik weer even op adem kon komen, nam de tante het over, met scheerschuim en een scheermes van vader werd ik helemaal glad geschoren, ik was zo verdoofd dat ik niets kon uitbrengen en nog onder de haren werd ik los gelaten op mijn fiets geduwd en weggestuurd met de boodschap nooit meer zoiets te doen met Gerard.

Leave a Reply

clipper-banner