Home » Language » Dutch » De Damesssalon 2

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 8   Average: 2.4/5]

“En” zij de kapster, ” toen je belde voor de afspraak hadden we het over nog iets. Durf je het aan?” Ik wist niet waar de dames het over hadden en spitste mijn oren om maar niets te missen. ” Nee, ik vind dat iets te ver gaan, misschien kan je het iets minder definitief laten zien” zei Anne. “Dat kan natuurlijk ook, je kunt er dan even aan wennen en dan een besluit nemen” zei de kapster. ” We gaan weer lekker aan de slag, je man moet nog maar even geduld hebben”. Nou, dat was voor mij zeker geen straf, ik was ontzettend
benieuwd wat er nu ging gebeuren.

De kapster knoopte de blauw gebloemde kapmantel en het uitkamschortje los en verwijderde de nekkraag. Voorzichtig liet de haartjes die op het knipschort lagen eraf glijden en klopte de mantel uit. Vervolgens liep ze naar de kapstok met de schorten en mantels en ruilde ze deze voor een zacht roze kapmantel. Met een grote zwaai liet deze weer neerdalen op Anne, die zat zichtbaar te genieten van de aanblik die deze nylon mantel weer bood. De oude spiegel voor haar zorgde ervoor dat zij zichzelf ook goed kon zien. Het
zachtroze nylon knipschort werd netjes dicht geknoopt en de kapster pakte een lichtblauwe effen handdoek. Deze werd op de schouders van Anne gelegd en aan de voor zijde met een haarklem vastgezet. De kapster had haar zacht gele jasschort nog aan en zoals eerder gezegd zat deze vol haartjes van het opscheren met de tondeuse. Ze knoopte haar schort los en liep weer naar de kapstok, pakte dit keer een rood jasschort afgezet met witte biesjes. Dit schort was duidelijk minder lang dan het vorige en kwam tot net boven de knie.

Met een plantenspuit maakte de kapster het halfnatte haar van Anne nog eens extra vochtig. De druppeltjes daalde neer op de omgeslagen handdoek en zachtroze nylon knipschort. Van een plankje bij de wasbakken pakte de kapster een spuitbus. “Eerst wat versteviger in je haar, dat blijft het beter zitten” zei de kapster en masseerde de schuimversteviger in het haar. Daarop kamde ze de versteviger zorgvuldig door het haar van Anne zodat er goed was verdeeld. Dan pakte de kapster een verrijdbaar wagentje onder de
wasbak vandaan en trok dat tot schuin achter de kapstoel. Opeens begreep ik wat de bedoeling was, Anne wilde haar haar laten krullen maar direct een permanent ging haar nog wat te ver. Ik had haar nog nooit met krulspelen in het haar gezien maar het leek mij altijd al erg vrouwelijk en dus sexy. De kapster kamde het haar uit en verdeelde het over Anne’s hoofd. Uit het bovenste bakje van het karretje pakte een een aantal zachtgroene rollers en stopte die in haar diepe schortzak van haar rode nylon schort. De stalen
spelden stopte de in de andere schortzak. De kapster kamde een lok op en de eerste roller werd bij het voorhoofd van Anne ingedraaid en vastgezet met een speld. In een rustig tempo volgde de ene roller na de andere. De kapster pompte de kapstoel wat hoger op en ging naast Anne staan en vroeg of het niet te strak zat. ” Ik vind het wel lekker” zei Anne lachend ” zo strak, ik denk dat dit mij wel gaat bevallen” Nu dat de kapster de haren aan zijkant extra strak inrolde kon ik goed zien hoe Anne eruit zag. De uitspraak van
Anne was het startschot voor mijn fantasie, het leek mij geweldig haar regelmatig te zien met de krulspelden in het haar. Niet alleen bij de kapper maar ook thuis. Ik zag het al voor me, één van haar nylon jasschorten dragend ter bescherming van haar kleding, een handdoek om haar schouders vastgezet met een haarklem, wachtend tot het haar was gedroogd. Thuis hebben we namelijk geen droogkap, dus wachten is dan de enige mogelijkheid.

De kapster was inmiddels klaar met het inrollen van de krulspelden in Anne’s haar. Haar kort geknipte nek was nu goed te zien onder haar ingerolde haar. Uit een lager bakje van het wagentje pakte de kapster een doorzichtig lichtgeel haarnetje. Ze trok dit vanaf de voorzijde strak over de krulspelden van Anne en bond de uiteinden in de nek aan elkaar. Anne genoot met volle teugen van het feit zichzelf te zien in roze nylon kapmantel, een zachtblauwe handdoek om de schouders, een geel haarnetje strak gespannen over haar met groene krulspelden getooide hoofd.

De kapster haalde de niet gebruikte rollers en spelden uit haar rode nylon schortzakken, legde die terug in het wagentje en rolde die op zijn plaats. Daarop reikte ze naar de droogkap die aan een zwenkarm boven de kapstoel hing. De rode droogkap trok ze naar beneden tot net boven Anne’s hoofd. Voorzichtig liet ze de droogkap dalen, Anne’s hoofd met de krulspelden in het haar paste er precies in. De kap daalde niet ver genoeg naar de zin van de kapster en zij duwde de kap weer omhoog, toen pompte zij de kappersstoel
op naar maximale hoogte zodat Anne leek te zweven. De kapster trok de droogkap weer omlaag. Het lichtblauwe plexiglas venster aan de onderzijde van de fletse rode droogkap kwam nu tot aan haar nek. Doordat de kap iets achterover helde kon Anne door het venster kijken hoe ze erbij zat. De kapster zette de droogkap aan met een schakelaar die voor op de rode kap zat. Op haar horloge keek ze hoe laat het was en rekende de tijd uit dat het haar van Anne droog zou moeten zijn. Ik zag aan de ogen van Anne dat dit niet de laatste keer zou zijn dat ze haar haren in de krul wilde hebben. Volledig ontspannen zat ze in de kapperstoel, te genieten van de aanblik. Veel vrouwen brengen de tijd onder de droogkap door met lezen, Anne echter niet, die keek te graag naar zichzelf en de ambiance om zich heen.

Toen de tijd verstreken was die de kapster voor zichzelf had uitgerekend liep ze naar Anne. Ze schakelde de droogkap uit en duwde deze voorzichtig omhoog zodat Anne’s hoofd weer tevoorschijn kwam. Of haar rode wangen kwamen van de warme lucht uit de droger of van opwinding weet ik niet. Het viel ook de kapster op dat ze een nieuwe liefhebster van krullen had gemaakt. De kapster voelde of het haar droog genoeg was en stelde vast dat zo was. “Wat vindt je er tot zover van” vroeg ze aan Anne. “Geweldig, ik had niet gedacht dat dit zo fijn zou voelen. Ik denk dat ik voor thuis ook een set ga kopen”. “Het zal je zeer goed staan” zei de kapster. “Misschien kan je man je helpen met het inrollen van de rollers aan de achterzijde. Ik denk dat hij niet erg zal vinden” De kapster voelde niet alleen aan wat Anne fijn vond maar bleek ook mijn gedachten te kunnen lezen.

De droogkap werd nu verder omhoog geduwd en het haarnetje werd losgeknoopt. Eén voor één werden de krulspelden uit het haar gehaald, de rollers in de ene schortzak, de spelden in de andere van haar rode nylon jasschort. Bij het om Anne heen lopen raakte het jasschort regelmatig de roze kapmantel waarin ze zat. Het ruisende geluid was prachtig, opwindend en niet te evenaren. Toen alle krulspelden uit het haar waren nam de kapster de klem van de lichtblauwe handdoek en deed deze af. “Je zult het wel warm hebben gekregen onder de nylon mantel met die warme lucht uit de droogkap” zie de kapster. “Ik zal je even wat luchtigers omdoen” en ze knoopte de roze kapmantel los, sloeg hem uit en hing die weer aan de kapstok. Ze kwam terug met een lila uitkam manteltje, nylon met een wit geplooide rand. Ze ging schuin voor Anne staan en sloeg het manteltje om haar nek, aan de voorzijde knoopte het koord met een strik vast. Nu de krulspelden uit het haar waren bleven er rolletjes van haar op het hoofd staan. Uit de diepe steek zakken
van haar rode nylon jasschort haalde de kapster de rollers en de spelden en lag deze terug. Toen pakte ze een borstel uit het verrijdbare wagentje en begon het haar van Anne uit te kammen. Ze modelleerde daarmee het haar, kamde de krullen uit en liet Anne er prachtig uit zien. Boven haar slanke opgeschoren nek krulde het haar uitbundig, ze leek jaren jonger. De kapster pakte een losse spiegel en liet Anne meekijken naar de achterzijde van haar kapsel. Ze reageerde verrukt en complimenteerde de kapster met het geleverde werk.

Leave a Reply

clipper-banner