Home » Location » Barbershop » Zakenvrouw

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 3   Average: 3.3/5]

Dit is een verhaal dat mij een aantal jaren geleden overkwam. Mijn naam is Sjoerd en ik heb al een aantal jaren een eigen herenkapsalon. Op m’n 27ste heb ik de kapperszaak van m’n vader over kunnen nemen. De zaak was pas verbouwd en was helemaal modern ingericht. Behalve de kappersstoelen. Hier heb ik mooie grote ouderwetse leren stoelen voor laten komen.

Op een zonnige donderdagmiddag, er was niemand in de zaak het was voorjaarsvakantie, komt er een jonge vrouw van een jaar of 25 binnen. Ze heeft blond lang haar tot op het midden van haar rug. Ze is gekleed in een mooi zwart colbert met een witte blouse met hoge boord, die tot en met het bovenste knoopje is dichtgeknoopt. Om haar nek heeft ze een fluwelen felrode, dik geknoopte stropdas. Haar kniehoge zwarte laarzen, met stilettohakken van wel 9 cm hoog, onder haar strakke rokje maken het plaatje helemaal compleet.

Sorry dat ik hier even binnenloop, maar ik kom hier niet vandaan en kon zo snel geen dameskapsalon vinden. Dat klopt denk ik bij m’n zelf, want die is er in dit dorp ook niet. Hiervoor moet je naar het eerstvolgende dorp wat 10 minuten rijden is. “Ik heb straks een vergadering, maar er is kauwgom in m’n haar gekomen. Vraag me niet hoe het kan, want ik eet geen kauwgom.” Een flauwe glimlach kan ze niet onderdrukken. Ik liep toch al een tijdje te denken om m’n haar een stuk korter te laten knippen, zou jij dat kunnen doen?

Er schoot me meteen door m’n gedachten dat de laatste keer dat ik een vrouw geknipt had, dit op m’n stage voor m’n opleiding was. Maar de kans om deze aantrekkelijke vrouw in m’n kapperstoel te krijgen, kon ik natuurlijk niet laten schieten.

“Hoe kort zou je het gehad willen hebben?” vroeg ik haar. Nou zo op kaakhoogte, van voren schuin oplopend naar boven, antwoordde ze. Ik ben dat lange haar zat, het is altijd zo’n gedoe met wassen en drogen. En de kauwgom zit op schouderhoogte, dus er moet toch een stuk vanaf. Het is wel de eerste keer dat ik het kort laat knippen, dus ik vind het wel een beetje spannend.

“Ok, prima. Ik zal je wel knippen. Zal ik eerst je jasje even aannemen?” Zichtbaar toch wel zenuwachtig trok ze haar jasje uit. Haar witte bloes zat strak getailleerd om haar lijf en was met brede manchetten afgewerkt. Op haar manchetknopen stonden haar initialen. Het was duidelijk dat ze veel aandacht besteedde aan haar kleding. Ik nam haar mee naar de eerste stoel en liet haar gaan zitten. Toevallig had ik bij de vernieuwing van de zaak ook al eens gekeken of we er een damesgedeelte bij konden maken. Ik had bij de leverancier van de kappersartikelen al eens geïnformeerd naar wat andere kleuren capes dan de standaard zwarte. Hij had me daarom wat proefmodellen gestuurd, een aantal felle kleuren en een aantal latex uitvoeringen. Eén van die latex capes was knalrood en mooi afgewerkt met een ronding aan de voorkant van de benen en een hoge opstaande rand bij de nek. Dit leek me wel een geschikt moment om deze cape eens te proberen.

“Wil je wat te drinken?” vroeg ik, terwijl ik naar achter liep. “Nee hoor, ik heb net koffie op”, antwoordde ze.

Met de cape in m’n hand kwam ik terug gelopen en legde hem over de stoel naast haar. Ik pakte de rol nekstrips en scheurde er een af. Terwijl ik hem bij haar om haar nek deed, keek ik ook even naar het plakkaat kauwgom in haar haar. “Het is wel een ongelooflijk groot stuk kauwgom dat er in je haar zit.” Ja, een klant van me had zijn zoontje van 5 bij hem. Dat mannetje was enorm druk aan het doen en waarschijnlijk is het er door hem ingekomen.

“Zou je je haar even in een staart op willen tillen?” vroeg ik haar, waarna ik de cape met een grote boog om haar heen sloeg. Ik zag dat de cape mooi de bovenkant van haar blouse bedekte, terwijl ik hem strak vastzette met de ijzeren drukkers. Tenslotte vouwde ik de nekstrip om over het randje van de cape. De cape liet haar zwarte laarzen mooi vrij. Ook zij vond de cape mooi, maar wel apart. Waarna ik haar het verhaal van de dameskapsalon uitlegde en dat dit een van de proefcapes was. Ik vond hem wel mooi bij je rode stropdas staan, glimlachte ik. Zij kon op haar beurt ook een glimlach niet onderdrukken.

Ik bedacht me maar geen tijd te verliezen, bond haar paardenstaart bij elkaar en knipte deze af. Haar haar hing nu net op haar schouders en het stuk kauwgom zat in de afgeknipte paardenstaart.

“Ik zal je haar wel eerst even wassen.”, zei ik, waarna ik haar stoel naar achter kiepte en haar haar vrij naar beneden hing. Ik legde een handdoek over haar schouders en schoof de wasbak onder haar.

Terwijl ik haar haar nat maakte en inzeepte, zag ik dat ze haar ogen dicht deed en zichtbaar van de aandacht genoot. Ik maakte het haar iets droger met de handdoek en schoof de wasbak weg.

Met een kam kamde ik het natte haar helemaal steil en begon het te knippen. Eenmaal in model, het verbaasde me eigenlijk hoe makkelijk het nog ging, was alleen de achterkant nog te lang. Ik pakte daarom de tondeuse erbij en duwde haar hoofd op haar borst. Langzaam begon ik haar nek op te scheren, terwijl ik in de spiegel keek hoe ze het vond. Ze zat zichtbaar te genieten en had haar ogen naar boven gericht, naar mij. Aan mijn gezicht moet ze gezien hebben dat ik er ook van genoot. Eenmaal klaar met de tondeuse maakte ik de cape van boven los en schoor, met een scheermesje en wat zeep, de laatste haren uit haar nek weg.

“Zo, je bent klaar!” zei ik en liet haar het resultaat zien. “Super!” riep ze uit. “Precies zoals ik het in gedachten had! Ik denk dat die dameskapsalon een goed idee is, want het damesknippen gaat je goed af!”. Ik borstelde het haar van haar schouders en deed de cape af. “Ik zit voor m’n werk vrij vaak in deze regio, dus als jij je zaak uitbreid met een damesgedeelte, kom ik hier zeker vaker m’n haar laten doen. Ik moet je bekennen dat ik het altijd al een spannend idee heb gevonden om m’n haar in een herensalon op te laten scheren. Maar als jij het de volgende keer weer doet, mag het ook aan de dameskant.” Daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen en de rode blos op haar gezicht, verried dat ze het ook echt meende. Ze rekende af en toen ze weg wilde lopen, vroeg ik haar of ze niet een keer zin had om wat te gaan eten. Het was duidelijk dat we elkaar wel lagen, dus waarom niet proberen dacht ik. Dat leek haar ook wel wat, dus zo hebben we een keer afgesproken.

Nu een paar jaar later is ze mijn vrouw, beheert ze het damesgedeelte van de zaak en scheer ik wekelijks haar nek op..

Leave a Reply

clipper-banner