Home » Language » Dutch » Bob

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 5   Average: 3.8/5]

Tim bekeek zichzelf in de spiegel. Hij was een jongen van 22 jaren met zachte blonde lokken. Zijn hele leven droomde hij al van een strakke boblijn, maar hij had deze nog nooit durven uit te voeren. Het laatste jaar had hij echter zijn haren alleen maar laten bij punten, zodat het langzaam langer was geworden.

Zijn haar was de laatste acht weken weer flink gegroeid. Hij trok zijn pony naar beneden. Het kwam tot ver over zijn neus. Zijn destijds uitgeschoren nek was al weer aardig pluizig geworden.

Het was hem eigenlijk nog niet lang genoeg, maar hij ging toch naar de kapsalon, want het nu was het moment aangebroken. Op weg naar de kapsalon had hij een weeïg gevoel in zijn buik. Eigenlijk mochten zijn lokken nog wel wat langer worden, maar hij had zo’n zin in de boblijn die hij ging laten knippen.

In de kapsalon aangekomen was het aardig druk. Het was zo’n hippe tent met strakke meiden die de klanten met overgave knipten. Gespannen ging hij op de leren bank zitten en keek om zich heen. Een meid met witblond schouderlang haar liet zich een messcherpe bob tot halverwege de oren knippen. Na deze meid ben ik en ik laat hetzelfde kapsel knippen, dacht hij en voelde een kriebel in zijn buik. De kapster die haar knipte had lang bruin haar tot over halverwege de rug. Strak samengebonden in een hoge staart. Ze had een kort rokje aan met hoge hakken. Prachtig was ze. Nadat ze had met de dame met de bob liep ze op Tim af. Jij bent aan de beurt zie ze. Nou dat klopt, dacht Tim; ik ben inderdaad aan de beurt.

Op haar uitnodiging nam hij plaats in de zwartleren kappersstoel. Heb je je haar gewassen vroeg ze? Ja hoor zei Tim en schudde de lokken semi achteloos uit zijn gezicht. Oké, hoe wil je het hebben? Een beetje trillend hoorde Tim zich zeggen: bovenop lang tot halverwege de oren en achter opgeschoren. Ze reageerde verrast. Een boblijn? Ja, zei hij opgelaten; het moest er nu toch echt een van komen. Lekker zei ze en pakte de knipjes van de kar. Eigenlijk droom ik al jaren van een kaal bolletje zei ze, maar ik durf het nog niet. Ik vind het dapper dat je dit durft, fluisterde ze. Toen werden de lange lokken resoluut door haar vastgeclipt. In de spiegel zag hij de wachtenden kijken.

Ze pakte de tondeuse en begon te scheren met stand 0000. Langzaam transformeerde het pluizige onderste deel van zijn hoofd tot een strak geschoren geheel. Kleine plukken blond haar vielen op de pikzwarte kapmantel. Vervolgens deed ze de knipjes los. Zijn lokken vielen weer voor zijn gezicht. Toen was het moment aangebroken. Door zijn haren heen zag hij de hele zaak vol verwachting kijken toen de kapster met de scherpe schaar zijn haar op halverwege de oren begon weg te knippen. Lange lokken vielen op de kappersschort. In de spiegel zag hij zijn droom waarheid worden. De kapster begreep het en deed extra haar best. Werkelijk messcherp was de bob die ontstond.

Na een kwartier had hij een prachtige bob toot aan het puntje van zijn neus. Onder de oren en achter tot kaal opgeschoren. Tim genoot en zag de wachtenden vol verbazing toekijken. De kapster föhnde zijn haar tot slot. Gel hoeft er zeker niet in zei ze zwoel. Wat heet dacht hij! Lekker laten waaien die lokken. Schud je haar dan maar even uit je gezicht zei ze. Wat een bijdehante meid dacht Tim en schudde de scherp gesneden lokken uit zijn gezicht. Lekker hè, zei ze uitdagend en trok de cape met een ruk af. Nadat hij afgerekend had, gaf ze hem nog een knipoog mee. Buiten gekomen waaide het stevig, een droom kwam uit en hij voelde…

Leave a Reply

clipper-banner