Home » Language » Dutch » Studietijd, een nieuwe fase in mijn leven (Part 8)

clipper-banner
Our Reader Score
[Total: 0   Average: 0/5]

Ik voelde hoe Ilse achter in mijn nek de permanentwikkels begon af te wikkelen. Het was een merkwaardig gevoel hoe de spanning van de lokjes afging. Steeds meer lokjes werden afgewikkeld en steeds hoorde ik hoe ze de wikkels in de wasbak liet vallen. Mijn achterhoofd voelde totaal anders aan dan voorheen. Ik brandde van nieuwsgierigheid maar voorlopig kon ik weinig anders doen dan, met mijn hoofd hulpeloos in de wasbak, afwachten en luisteren naar het getik van de wikkels die in de wasbak vielen.

Na wat wel een eeuwigheid leek hoorde ik Ilse alle wikkels in een mandje doen en de kraan opendraaien. Voor de zoveelste keer vandaag dat magische geluid van lopend water, klaar om de fixeer van mijn hoofd te spoelen. Ilse draaide nog een beetje aan de kraan tot de temperatuur goed was en toen voelde ik het water over mijn hoofd lopen.

Ik had mijn ogen gesloten en durfde ze niet open te maken maar ik kon bijna voelen hoe het water de fixeer uit mijn haar verdreef. Na eindeloos spoelen hoorde ik het vertrouwde shampoopompje en begon
Ilse mijn haar te wassen. Haar vingers gingen kriskras over mijn hoofd terwijl de schuimlaag op mijn hoofd steeds dikker werd. Krachtig voelde ik de vingers van Ilse door het schuim van de shampoo werken.


3 keer spoelde Ilse de shampoo uit en masseerde hem opnieuw in. Af en toe tilde ze mijn hoofd voorzichtig maar gedecideerd op om ook mijn nekhaar goed te kunnen wassen. Met haar duimen masseerde ze de shampoo in mijn nek en met de andere vingers bovenop mijn hoofd. Na nog een keer uitspoelen zei Ilse.

“Ik zal een masker in je haar doen, dat beschermt het haar tegen de chemicaliën van de permanent.” Ik hoorde hoe ilse een tube pakte, iets op haar hand spoot en dat tussen haar handen verspreidde door haar handen over elkaar te wrijven. Vervolgens begon ze het voorzichtig door mijn haar te verspreiden. Steeds pakte ze een plukje haar vast en wreef met haar handen in de richting van de haarpunten. Het masker rook heerlijk.

“Volgens mij ziet het er echt heel goed uit” hoorde ik Ilse zeggen. Je hebt echt prachtige krullen, zelfs nu al nu je haar nog nat is.

Leave a Reply

clipper-banner